Poradňa Samsung UE40J6272

Autor: | Vložené: 09.05.2016 000 21:19 | Témy: Poradňa Samsung UE40J6272

Aký iný okrem tochto bol bi lepší 40 palcový

Naozaj je to tak hrozné-obraz,zvuk,rýchle scény.

  • Martin B.

    Martin B.

    20. mája 2016

    Vezmite si film na usb v rozumnej kvalite (staci nejaky trailer k filmu vo fullhd, typicky 24-25 frame per second), navstivte kamennu predajnu kde ho maju a vyskusajte. To trhanie je vidno napriklad pri leteckych zaberoch na mesto. Ja osobne som tento model netestoval, neviem ako to dopadne, ale nemalo by to byt take tragicke, 6-kova rada uz nie je uplny low end a ma 100Hz panel, co by mohlo pomoct. Na trhu su aj TV, ktore dopocitavaju dodatocne snimky a obraz je vdaka tomu vyrazne plynulejsi, napriklad IFC od Panasonic. Neviem ci to tento Samsung ma (mohlo by sa to volat Motion Plus), doporucujem pripadne porovnat v predajni s modelom za vyssiu cenu ci uvidite rozdiel. Pripadne trhanie vam bude vadit o to viac o co vacsia je uhlopriecka a mensia vzdialenost od TV. Co sa farieb tyka, po kalibracii nebudu zasadne horsie ani lepsie ako u konkurencie

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie
    • Daniel

      23. mája 2016 - Daniel

      Ďakujem za odpoveď.
      Ak bi ste si mali vybrať vy aký bi to bol TV-do 800-850€.


    • Martin B.

      7. júna 2016 - Martin B.

      To je tazke poradit takto od stola... Skuste napisat, co vam vadilo na tomto konkretnom modeli, alebo ake su presne vase poziadavky - pouzitie (TV, video, PC?); chcete plochy alebo snad zakriveny televizor; ma byt zvlast tenky kvoli zaveseniu na stenu; tmavsia miestnost alebo svetlejsia; ma to byt nejaka konkretna znacka; pripadne konkretny operacny system; ultraHD alebo postaci fullHD, 3D alebo nie?
      A hlavne, za 800€ uz to asi bude ina uhlopriecka, 40" uz za tuto cenu nedava zmysel. Ako som uz vyssie napisal, vezmite oblubeny film na blu ray alebo lepsie na USB disku, zajdite do predajne, nechajte si zopar TV predviest, ukazat menu a dialkove ovladanie. Myslim si, ze v tejto cenovej hladine budu vsetky TV umoznovat kalibraciu obrazu na takej urovni, ze okom rozdiel v statickom obraze tazko najdete. Preto to chce film v dobrom rozliseni a vidiet ako si s tym TV poradi. Tip hladajte napriklad tu: http://www.whathifi.com...
      Urcite sa neuspokojte s demo videom, ako kazda reklama, aj tieto videa su pripravene tak, aby vyzerali najlepsie ako sa da (pomaly pohyb, extremne syte neprirodzene farby...) Naopak neobsahuju rychle, dynamicke sceny, farby ktore bezne vidite a su narocne na zobrazenie (pletova) atd.
      Ja mam skusenosti obmedzene na par TV v cene okolo 400-800€, nakoniec mi najlepsie vyhovoval Panasonic, OS je asi najjednoduchsi na ovladanie a rychly, obraz bol z vyroby excelentne nastaveny, ale tiez ma svoje muchy (zdaleka neprehra kazdy format videa/zvuku). Tym nechcem povedat ze vsetky Panasonic su rovnako dobre, vo finale by mali rozhodnut Vase oci.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.