Poradňa Televízory


Autor: | Vložené: 18.05.2014 000 15:35 | Témy: Poradňa Televízory

2 tunery 2 pip u modellov H Tv Samsung

Ktorý 32´ tv Samsung má 2 tunery a "klasický" prepínací PIP?

  • aponin

    aponin

    21. júna 2014

    PIP je stale len PIP. Jedine co si treba pozriet ci ma Tv fyzicky 2 tunery pre pouzity signal kde chceme vyuzivat funkciu PIP

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Miroslav

      22. júna 2014 - Miroslav

      Vďaka za odpoveď, žiaľ nebola uspokojivá.

      U viacerých súčasných tv modelov s dvojitým tunerom nepracuje PIP ´"klasicky"; to je tak, že sa neprepne jeden program na druhý jedným úkonom. Dokonca u nich neexistuje samostatné tlačidlo PIP na ovládači a samotné prepnutie programov medzi sebou je pomerne zložité a zdlhavé...
      Konkrétne je to napr. u tv Samsung UE40F7000.
      Mňa zaujíma model Samsung UE32H6500, ktorý má 2 tunery; zatiaľ však nie je na trhu, takže nie je možné fyzicky odskúšať, ako jeho PIP pracuje.

      Prosím, o info o tomto probléme.


    • aponin

      22. júna 2014 - aponin

      Dobry den, nakolko funckia PIP nieje az tak vyuzivanou funkciou pri Tv a ovladace maju len urcity pocet tlacidiel, vyrobcovia sa rozhodli tuto funkciu nezaradit na ovladac k Tv. Tym padom sa mnozsvto ukonov robi cez menu televizora ktore je velmi prehladne. Mozete si vsimnut, ze trendom je zmensovanie ovladacov kde sa nachadzaju uz len uplne zakladne funkcie.(pripadne ziadne ako moznost ovladat hlasom alebo gestami, cez wifi klavesnicou a mysou od PC:, samozrejme treba mat TV na lan sieti) Ale na trhu sa nachadzaju ovladace, ktore si mozete lubovolne preprogramovat podla svojich predstav. Osobne mam tiez taky, ale ak mam pravdu povedat, drzalo ma to asi mesiac. Ovladac som mal naprogramovany na vsetky zariadenia v domacnosti, ktore mali infra port.Na vsetko existuju riesenia.http://www.logitech.com...
      Co sa tyka TV UE32H6500 nebude mat gombik na prepinanie PIP na ovladaci ani tlacidlo vzajomnej vymeny programov pri PIP. Tato funcia bude pristupna vramci sirokych moznosti cez menu. Riesenie pre vas je programovatelny dialkovy ovladac.


    • Miroslav

      22. júna 2014 - Miroslav

      Dobrý deň,

      Viete, zvyk je železná košeľa. Osobne mi PIP v tv prijímači veľmi chýba.
      Kedže mi Tv prijímač OTF s klasickým PIP-om dosluhuje, snažím sa nájsť podobnú náhradu.
      Vy už ste videli tv Samsung UE32H6500? Ako by to fungovalo s programovateľným DO (PDO)? Naozaj by sa dal naprogramovať, že by s týmto PDO PIP pracoval "klasicky", t.j. na jedno prepnutie? Máte to preskúšané?
      Ak áno, môžete uviesť konkrétny typ PDO?

      Ďakujem za Vaše odpovede.


    • aponin

      22. júna 2014 - aponin

      Dobry den, viem o com hovorite. v OTF (pripadne Orava) pouzivala na ovladaci tlacidlo PIP aj vzajomne prepinanie programov. Co sa tyka noveho televizora tak ano videl som ho. Co sa tyka nakonfigurovanie ovladania musim vyskusat. Osobne mam tento ovladac Logitech Harmony 525.Len ako som uz pisal prestal som ho pouzivat, aj napriek tomu koli comu som ho kupoval. Neviem ci vam ale stoji investicia cca 80Eur mozno viac za ovladac, koli pohodlnemu prepinaniu funkcie PIPpocitate stym?


    • Miroslav

      22. júna 2014 - Miroslav

      Pozdravujem.

      Som rád, že ešte máte so mnou trpezlivosť odpovedať na moje neúprosné otázky.

      Vo Vašej poslednej odpovedi som nerozumel tomu, že ste už videl tento nový tv prijímač nakoľko, podľa mojich zistení, na Slovensku nie je tento model zatiaľ dostupný. Ide naozaj o Samsung UE32H6500? Je už azda v predaji v slovenskej sieti? Kde by sa dal vidieť fyzicky? Zrejme nemá klasický PIP prepínač.
      Pokiaľ by sa Vám podarilo na ňom naprogramovať prepínanie PIP-u (na jedno prepnutie), bolo by to jedno z riešení, aj keď, ako píšete, veľmi nákladné. Budem veľmi zvedavý ako sa Vám to podarí; hoci som mierne skeptický.
      Ak by to s tým PDO išlo podľa mojich požiadaviek, potom by možno vysokú cenu kompenzovala kúpa staršieho (lanského) modelu tv prijímača.
      Samozrejme s 2-mi tunermi a diapazónom obrazovky 32´. Táto veľkosť uhlopriečky je limitná kvôli dlžke priestoru v sektorovej skrini.
      Vedel by ste mi poradiť, ktoré takéto tv modely sú momentálne na trhu?

      S napätím očakávam Vašu odpoveď.


    • aponin

      22. júna 2014 - aponin

      Dobry den, napiste mi na email [email protected]. V pondelok sa na to pozriem :)


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.